הליכי הגירושין והפרידה – הכרוכים בהפרדת כוחות ובפירוק הזוגיות והמסגרת המשפחתית – הינם לרוב טעונים ואמוציונאליים ואנו כאן כדי ללוות אותך צעד צעד ולתת את המענה המקצועי האיכותי והמיטבי ביותר מבחינתך. בהתאם לתפיסתנו, נכון לתת עדיפות לניסיון ליישב את הסכסוך בצורה חיובית ומוסכמת (ובמיוחד בשעה שמעורבים בסכסוך ילדים) ולהימנע מעימות משפטי. יחד עם זאת, אם לא ניתן לגבש הסכמה כאמור, אנו נלווה אותך בכל העניינים הנוגעים לגירושין ולא נהסס להילחם, במקצועיות בלתי מתפשרת, כדי להשיג את התוצאה הטובה ביותר מבחינתך.
בחודש יולי 2016 נכנס לתוקף החוק להסדר התדיינות בסכסוכי משפחה (הוראת שעה), התשע"ה – 2014, לפיו כל הליך משפטי בין בני משפחה מתחיל בהגשת בקשה ליישוב סכסוך. הבקשה מוגשת לבית הדין הרבני או לבית המשפט לענייני משפחה – שם תיקבע פגישת מהו"ת (מידע, היכרות ותיאום) עם עו"ס ביחידת הסיוע; ובמסגרתה יוצעו לצדדים מסלולים אחרים ליישוב הסכסוך ביניהם בהסכמה, בטרם פנייה להליך משפטי (לרבות: גישור).
לאחר הגשת הבקשה האמורה חלה תקופת עיכוב הליכים שבמהלכה הצדדים אינה יכולים להגיש הליכים משפטיים, למעט בעניינים דחופים וחריגים. אם ההליך לא מסתיים בהצלחה, רשאי הצד שהגיש את הבקשה ליישוב סכסוך להגיש תביעה לערכאה משפטית שיבחר.